Jonge filmmakers bereiken ongekende hoogte op Winterswijkse Jacobstoren

Jeugdige kijk op het vak Steenhouw’n // Week van de jonge film 

Jonge filmmakers bereiken ongekende hoogte op Winterswijkse Jacobstoren

Eén toren, vijf filmpjes en tien jonge filmmakers. In de derde week van april namen 80 leerlingen van het Gerrit Komrij College deel aan het educatieproject “Steenhouw’n”. De school had deze week een projectweek met het thema ‘beroepen’.  Naast het vakmanschap van Steenhouwer gingen tien jonge filmmakers enthousiast de steigers op om het vak van filmmaker beter te leren kennen.  Ze maakten in duo’s vijf mini-docu’s, deze laten ons het educatieproject zien door hun jonge ogen. 

Ieder z’n vak!
Steenhouw’n laat jongeren kennis maken met de vele kanten van het ambachtelijke vak van Steenhouw’n. Deze specifieke projectweek gaf 10 jonge filmmakers de kans een kijkje in de keuken te nemen van het vak van filmmaker onder professionele begeleiding van filmmaker Luc Wermers.
Het was een hele klus, filmen, presenteren, interviewen, bewerken en editten, alles bij elkaar leidde dit tot een mooi  eindresultaat.  

Hoogtevrees
Dat het vak van filmmaker nog niet zo eenvoudig – en soms ook gevaarlijk – is,  werd aan de lijve ondervonden.  Op zo’n grote hoogte werken, maar ook filmen brengt toch de nodige spanning met zich mee. De beelden spreken voor zich; de hoogtevrees is toch door een aantal filmmakers met veel moed overwonnen. 

Eindresultaat
De mini-documentaires gaan deze week  in ‘de week van de jonge film’ (20 t/m 24 mei) in première. Elke dag gaat er een nieuw filmpje online!

Bekijk hier het eindresultaat