Aftrap educatieproject 14 maart bij Jacobstoren

Winterswijk – Op 14 maart 2019 beklimmen de leerlingen van de openbare basisschool Miste-Corle als eerste de steigers van de Jacobstoren. Zij zijn de eerste school die aftrapt in het Educatieproject Steenhouw’n.

In aanwezigheid van Burgemeester Joris Bengevoord en wethouder Wim Aalderink, beklimmen de kinderen van groep 7 en 8 van de openbare basisschool Corle-Miste, 14 maart de Jacobstoren. De restauratie van de toren van de Jacobskerk is aanleiding voor de betrokkenen om heel Winterswijk en omgeving mee te laten kijken met het oeroude vak van steenhouwen. In het bijzonder jonge mensen door zelf te doen, Steenhouw’n.

Educatieproject

Er is in 2019 een groot tekort aan vakmensen in de restauratie. Het educatieproject Steenhouw’n maakt de praktische verbinding van jongeren met ambacht.  In dit project krijgen ze de kans kennis te maken met de vele kanten van dit vak. Maar ook om dit vak bij een Winterswijkse vakman (Slotboom) intern te leren. Door zelf te doen, te ervaren het  inhoudt, leren ze het vak goed kennen. Gedurende de restauratie gaan er ruim 500 leerlingen  op de steiger staan en bij Slotboom Steenhouwers in de praktijk werken aan hun eigen meesterwerk.  Vooraf krijgen de leerlingen op school een voorbereidende les die de eigen leerkracht geeft.

Welke scholen doen mee?

Alle leerlingen van groep 7 en 8 uit Winterswijk en leerlingen Basiskader VMBO van het Gerrit Komrij College, Schaersvoorde en het Marianum.

Betrokken partijen

Dit educatieproject is een samenwerking van Slotboom Steenhouwers, Gemeente Winterswijk, Mirjan Koldeweij en provincie Gelderland.

Informatie

Meer informatie is te vinden op de website www.meesterlijkvak.nl en op de Facebookpagina meesterlijk vak Winterswijk.

 

Zie bericht online in de krant >